Kort beskrivning om Taurus MC Mariestad
 för dig som vill bli medlem.

Taurus MC startades av några eldsjälar från Mariestadstrakten i början på nittiotalet och i dag är vi ett glatt gäng på ca 100 medlemmar, som har mycket roligt tillsammans med vårt stora MC intresse.

 Vi har klubbmöte 1 gång per månad under vinterhalvåret då vi planerar för sommarens aktiviteter, och även vad vi kan hitta på under vinterhalvåret att göra i väntan på att MC säsongen kommer igång igen. Dessutom träffas vi en lördag em./kväll 1 gång per månad i vår klubblokal under mycket trevliga former. Kan vara att vi ser på film som våra medlemmar har spelat in från olika resor, gemensamt tips, spela biljard, kasta pil eller bara ta en fika.

 Under sommaren har vi s.k. onsdagsturer det innebär att under vintern har vi planerat något lämpligt mål för varje onsdag som vi är ute och åker i vårt fina närområde.

Vår största aktivitet är Taurusturen som vi har i början av maj varje år. Vi åker en slinga ca 10 mil på våra fina mc-vägar i Skaraborg och det brukar bli 150-170 deltagare. En del långväga ifrån för att köra denna tur med 5 st. stationer utmed vägen, där det är en del kluriga frågor och uppgifter att lösa. Vid målet så är det utlottning av fina presenter.

Varje år gör vi också en gemensam vårresa till något trevligt mål. Vi startar från Mariestad på fredagen kommer fram till vårt mål och installerar oss i vårt boende. Lördag morgon, efter en god frukost startar vi med att köra runt i närområdet på lämpliga mc-vägar. Kommer tillbaka på kvällen till vårt boende har gemensam middag och kul tillsammans. Söndag så åker vi i samlad tropp hem igen. 

Sedan kommer ju semestertider och då är det i stort sett alltid någon som under vintern planerat med en längre resa för de som är intresserade. Ofta blir det att man åker ned till södra Europa och runt omkring i Alperna vilket är en absolut höjdpunkt på flera sätt.
Det blir många trevliga minnen att ta med sig under vintern med film och fina bilder. 

Efter semestertiden fortsätter vi med våra onsdagsturer och avslutar säsongen på två hjul med en gemensam höstresa. 

Välkommen som medlem i Taurus MC. 

Länk till blankett medlemsansökan
(Blanketten kräver att du har Acrobat reader installerat i din dator om inte hämta Acrobat reader här) 

Om du är eller vill bli medlem i SMC finns en mängd rabatter att utnyttja. Länk till smc rabatter
SMC = Sveriges MotorCyklister som arbetar mycket aktivt med våra MC relaterade frågor i samhället.

Taurus MC styrelse uppgifterna uppdateras efter hand 


Ordförande  Matti Hilli  0731-8019 23

V. Ordförande Sten-Inge Karlsson  0501-341 38

Kassör Camilla Carlsson 0501-780 99

Sekreterare Raija Engqvist 0501-341 32

Ledamot  Ulla-Britt Karlsson 0501-203 73

Webbmaster  Leif Rutgersson 076-3280666

Stugfogde Tomas Svärd 0501-200 61

Stugfogde  Bernt-Åke Svensson 0501-780 99

Lotteriföreståndare  Raija Engqvist 073-2279677

Suppleant  Thomas Forsell 073-2000004

Suppleant Bengt-Inge Sparring 0501-193 54
h